30 graden verschil

Donderdag 4 februari werden van ons huis de voorgevel en balkongevel geïsoleerd. Net op tijd, want daarna in het weekend begon het te vriezen. En de hele week erna. ‘s Nachts tot wel -15o . Dus vaarweg bevroren. Even geen tocht met de Belinga. Dan maar wandel ommetjes.

Maandag 22 februari. Het ijs is weg. Mooi weer voorspeld. +15o Een verschil van 300 met de week ervoor. Boodschappen doen/ tanken en morgen op weg met de Belinga. 23 februari motor gestart en samen met de Opperdan op weg naar het Keteleiland. Rien gaat door naar Kampen om te tanken en wij varen door naar het Keteleiland waar we afmeren en de enige passant zijn. Na het tanken komt ook de Opperdan eraan, die nog wel even moeite heeft met aanleggen. Iedere keer wordt door de wind de kop of de kont weggeblazen, maar na enige tijd is het toch gelukt.
Woensdagmiddag komt ook de Spes aan. De drie mannen gaan bezig met een steigertje over de stenen bij de aanlegplaats van de Opperdan te maken tot grote vreugde van Diana die nu makkelijker aan boord kan komen. Het is heerlijk lente weer de hele week. Zaterdag na de koffie starten we de motor en gaan weer samen op weg naar Elburg. In Elburg is ook de lente doorgebroken. Jammer niet blijvend, want de volgende weken wordt het weer kouder en natter.

Geef een reactie