Indian summer

Donderdag 3 september hebben wij ons nieuwe bootje opgehaald bij Gerrit. Direct boodschappen gedaan en alles aan boord gebracht.
Vrijdag 4 september na een niet bevredigend overleg met gemeente en Poepenkolk starten wij de Belinga om naar het Keteleiland te varen, zodat we de Keteleiland vlaggetjes kunnen afleveren aan Greet en Nollie. De vaste bezoekers zijn er blij mee en ook de losse passanten willen er graag een kopen.
Zaterdag ons bootje uitgepakt, opgeblazen en een proefrondje gepeddeld. Daarna het motortje eraan gehangen voor het tweede rondje. Gaat prima.

Dinsdag 8 september trossen los en naar de buitenhaven in Kampen. We meren af onder de kraan. Het weer is niet erg uitnodigend, maar de volgende dagen wordt het beter, dus daar wachten we maar op. Het plan was om naar Deventer te varen, maar daar is het weer niet naar. Bij de Blokker kopen we een nieuwe Senseo en Elvira doet bootschappen bij de AH. We gaan ook op zoek naar een schoenmaker die het kleedje van de bijboot dezelfde dag kan repareren, maar die hebben we niet gevonden. Ellen komt langs voor een bakkie. Gezellig.
Ook woensdag blijven we in Kampen. We trekken de wandelschoenen aan om naar IJsselmuiden te lopen om van de WiFi van Henri en Inge gebruik te maken. Na genoeg filmpjes van Netflix op de iPad te zetten loopt Bertus terug naar de boot en Elvira gaat de stad in. Het is hier niet zo druk als in Elburg, dus meer op mijn gemak. ‘s Middags komt Inge nog even langs.

Donderdag 10 september stuurboord uit en de IJssel op naar Deventer. Bij de stadsbrug gaat de mast een klein stukje naar beneden en daarna direct weer omhoog. We komen geen lage bruggen meer tegen. In Deventer meren we af aan de IJssel. We weten nog van de vorige keer dat we aardig liggen te schommelen, dus genoeg stootwillen en de plank buiten boord. Ook moeten we afmeren aan ringen, dus de sluitingen komen weer goed van pas. Dan gaan we op weg naar de stroomkast aan het eind van de kade. We betalen voor stopcontact L11, maar weer aan boord hebben we geen stroom. Bertus gaat op zoek naar een telefoonnummer voor de storingsdienst en na veel vijven en zessen komt er een monteur langs. Het was niet de hoofdzekering, maar de doorverkoop stond uit. Tot onze verbazing hebben we de tijd dat we Deventer lagen geen stroom meer hoeven te betalen. De knop was permanent omgezet. Vrijdag lopen we naar de mediamarkt. Bertus wil graag een koptelefoon kunnen aansluiten aan de handmarifoon. We kopen een verloopstekkertje, maar achteraf past dat niet. Elvira loopt over de brug naar de overkant en maakt foto’s van de Belinga, het aanzicht van Deventer en de houtzaagmolen. Zaterdag lopen we naar de Jumbo om de voorraad aan te vullen. Bertus gaat op pad naar de Leen Bakker om een kleedje onder de stuurstoel aan te schaffen.

Zondag 13 september terug naar Keteleiland. We gaan niet verder de IJssel op. Er wordt mooi weer voorspeld en dan wordt het ook weer drukker op het water en in de jachthavens. Onderweg besluiten we om naar het Keteleiland te varen in plaats van voor anker te gaan in het IJsseloog. Het waait behoorlijk en dan is een plaatsje aan de wal toch wat gerieflijker. De mannen zijn bezig met de rookton en Nollie smeert toostjes met paling. Heerlijk. Maandag blijven we hier ook nog liggen.

Dinsdag 15 september, Prinsjesdag, naar Elburg. We hebben niet veel zin om nog het IJsselmeer op te gaan en willen weer graag de toren van Elburg zien. Lekker even thuis douchen, wassen enz. We blijven nog wel aan boord, want het is en wordt ook de komende dagen weer warm. De parasol doet weer goede diensten.

Geef een reactie