Keteleiland tochtjes

Donderdag 8 oktober boodschappen gedaan, aan boord gebracht. Ook de tv van de Zeelandia is nu aan boord. Nu nog een plekje vinden in het kombofje en proberen of de oude antenne het ook doet met het nieuwe kastje.
Vrijdag 9 oktober vertrekken we naar Keteleiland om de verjaardag van Nollie op zaterdag te vieren. De tv wordt opgehangen in het hoekje boven de bank, aangesloten en de antenne gericht. We kunnen nu gratis NPO 1, 2 en 3 ontvangen en de regionale omroepen. Bertus helpt met schroeven aan het nieuwe berghokje en de vlaggenstok wordt provisorisch vastgemaakt met de keteleiland vlag in top.
De dames aan boord van de Opperdan zijn druk met maken van papieren mondkapjes en versieren van de verjaardag stoel. . Zaterdagavond trakteert Nollie ons op gebakken paling en Greet heeft heel veel hapjes gemaakt. In het hokje is het behaaglijk warm door de houtkachel. Het is ‘s avonds wel erg donker en is wel een dingetje om terug bij de Belinga te komen. Gelukkig was Bertus al eerder aan boord gegaan en had een lampje laten branden.
Zondagmiddag varen we naar Elburg achter de kont van de Opperdan. We kunnen dan in ieder geval de mast laten staan en als er een buitje komt staan we ook droog, behalve in de sluis natuurlijk.

Vrijdag 16 oktober gaan we weer richting Keteleiland. Nu om de verjaardag van Greet te vieren en te helpen met het opruimen van de gezaagde takken van de grote boom. Ook het berghokje wordt afgemaakt en bovenin de vlaggenmast (oude finn mast) wordt een schijfje gemonteerd en onderaan een kikkertje. Ons kacheltje doet dit weekend zijn uiterste best. Toch valt het weer reuze mee. Vooral op zaterdag schijnt de zon volop. Tussen de middag wordt de frituurpan opgewarmd en patat gebakken. Ook zijn er kroketten en bami schijven voor de liefhebbers. Dinie komt regelmatig met een emmer met drinkflesjes en blikjes langs. Dat is wel nodig, want slepen, opstapelen en zagen van takken maakt hongerig en dorstig.
Zondag gaan we weer naar Elburg, we denken erover om door het Reevediep te gaan, maar als Rien en Diana ook vertrekken, varen we samen op, via de IJssel en het Drontermeer. .


Het kappen en opruimen van de takken

Vrijdag 6 november om 10.30 uur trossen los en achter de kont van de Opperdan op weg naar Kampen. Bij Kaandorp gaat ook Ton in de colonne mee met zijn nieuwe Pilot. De Elburger vloot met z’n drieën in de sluis bij Reeve en Roggebot. In de Buitenhaven afgemeerd voor de Rose Heks. Bertus gaat in Kampen op zoek naar spanbandjes, die we achteraf al aan boord hebben. ‘s Middags komt Ellen op de koffie en daarna trekken we de wandelschoenen aan om in IJsselmuiden mee te eten ter ere van de verjaardagen van Inge en Donna, die het gerecht mocht uitkiezen. Het wordt patat. Na het eten en de koffie wandelen we weer terug naar de Belinga.
Zaterdag 7 november gaan we door naar het Keteleiland om de verjaardag van Rien te vieren. Onderweg komen we Nollie tegen met de Vroege Vogel die op weg is naar Kampen om Greet op te halen. Het is weer smullen op zaterdag en zondag: erwtensoep, gebakken paling, paling in het zuur, borrelhapjes, appeltaart…… Ook de pulletjes en wijn zijn niet te versmaden. Zondag in de middag keren we weer terug naar Elburg.

Vrijdag 20 november vertrekken wij weer Keteleiland samen met de Opperdan. Rien heeft ons aangemeld bij de sluizen. De Reevesluis kunnen we door zonder te schutten. Alleen de lichten werken en er ligt een boot van Rijkswaterstaat met collega’s van Ellen, de wacht te houden. We gaan niet meer door het geultje, want in de winterperiode zijn alle boeien daar weggehaald en we durven het zonder die begeleiding niet aan, dus nu via de IJsssel. Wim was donderdagavond al aangekomen op het eiland en had de kachel al geïnstalleerd en aangestoken. Bij binnendraaien zien we de rookpluim en ook de vlag heet ons hartelijk welkom. ‘s Avonds trakteert Diana met hulp van Nollie ons op broodjes kroket en we drinken daar uiteraard wat pulletjes bij.
Zaterdag gaan we het laatste windscherm vlechten met de afgehakte wilgentwijgen. De laatste boompjes worden gesteund en verplaatst. ‘s Middags een rondje gelopen en de vlindertuin van Ingela bewonderd. Er staan nog veel bloemen in bloei. ‘s Avonds staan er hamburgers op het menu. Op zondag wordt er nog een springpaal geplaatst voor de Spes om af te meren en zondag gaan we om een uur of 3 weer door de sluizen en meren weer af in Elburg.

Geef een reactie