Keteleiland

Donderdag 9 juli vertrekken we richting Keteleiland. Onderweg houden we het niet droog, maar in Roggebotsluis en bij het afmeren op Keteleiland zijn de weergoden ons goed gezind en is het droog. De Reevesluis kunnen we door zonder te wachten, maar bij de Roggebot moeten we een schut wachten. Eerst moet een zandschip erin. Die lag al te drijven voor de ingang en doet niet erg vriendelijk over ons, als wij naar de wachtsteiger varen. De mast hoeft niet plat in de sluis, dat is dan wel weer een voordeel.
Bij het afmeren op Keteleiland staat Rien ons op te wachten en pakt de touwtjes aan. Altijd fijn.

De volgende dagen bouwen we een ritme op. Koffie drinken op de punt of bij iemand aan boord. Een wandeling maken over het eiland, waar je de mooiste natuur tegenkomt.

Vrijdagavond komen Jan en Dinie, Nol en Greet en nog andere bekenden. De vispan gaat op het vuur en we krijgen scholletjes en wijting. Daarna is er nog gebakken paling, maar daar hebben wij geen plek meer voor.

Op zaterdag komt de trekker met Anton te voorschijn en wordt het begin van de schommel ingegraven en geschoord. Die moet zich een paar dagen nestelen om stevig te staan.


Het weer is dit weekend en maandag zonnig en warm. Er wordt gevaren met de Bons van Rien en uiteraard komt ook de rookton tevoorschijn. Maandag komt de Cobb tevoorschijn voor vlees en vis. Morgen, dinsdag zijn er andere vooruitzichten en we besluiten om dan naar Kampen te varen om water bij te vullen en boodschappen te doen. Diana vaart met ons mee en Rien trekken we in de punter van Jan mee achter de Belinga. De generator die ons goed van pas komt laten we staan onder het beheer van Anthony.


Woensdag 15 juli wordt de speeltuin verder klaargemaakt. De scheve wipkip wordt rechtgezet, de band aan de schommel bevestigd, een gat gegraven voor de dubbele wipkip. Ook woensdag komt de cobb van pas en wordt weer gebruikt om vlees en vis te garen.


Donderdag 16 juli
De kinderspeeltuin wordt schoongeboend en gespoten en daarbij komt onze generator goed van pas. Kinderen ( en ouderen) proberen of alles goed vast zit en het goed doet. Na goedkeuring wordt al het gereedschap weer opgeruimd.

Vrijdag komt de boer met trekkers het eiland op en wordt er gemaaid. De Spes van Ingela en Gerrit moet daarvoor plaatsmaken en gaat voor anker. Het is een heel gedoe om de grote trekker aan land te krijgen, het water staat aardig hoog, maar uiteindelijk lukt het de boer. Het maaien kan beginnen.


Vrijdag middag- en avond komen er steeds meer scheepjes de haven binnen. Ook Nol en Jan zijn weer present. In de namiddag is het weer tijd voor pullekes en hapjes. Chris maakt uit de lucht met de drone daar mooie foto’s en video’s van.

Zaterdag starten we de motor en gaan op weg naar Elburg. Bij de Roggebot zien we geen masten, dus laten we de mast zakken. We moeten wel even wachten en in die tijd komen er toch nog twee zeilscheepjes aan. Jammer dan. In de sluis gaat de mast weer omhoog. Als de toren in zicht komt trekt Bertus de Elburger vlag omhoog. Om twee uur liggen we weer op ons plekje in Elburg. Het is druk in de haven en in het stadje. Zelfs in de stegen zijn de tafeltjes van de restaurants bezet. Nu maar hopen dat er geen ambulance doorheen moet.Meer weten over Keteleiland? Volg de link naar Wikipedia.

Geef een reactie