Rondje Kampen

Woensdag 14 augustus 2019

Sinds april 2019 is het Reevediep bevaarbaar voor recreatievaart. Dit betekent voor ons dat we nu een rondje Kampen kunnen varen. Op dit rondje komen we 2 sluizen tegen. Op de heenweg de Scheeresluis die toegang geeft tot de IJssel aan het eind van het Reevediep, van ons uit gezien, en op de terugweg Roggebotsluis. In de toekomst als de Reevesluis klaar is en Roggebot niet meer in bedrijf, moeten we op de heen en terugweg door de Reevesluis.

Woensdag is de weersverwachting redelijk en we besluiten met onze Duitse gasten, Ilse en Dietmar, met de Belinga rondje Kampen te varen. Na het ontbijt lopen we naar de Belinga en varen weg. Na de nauwe doorgang die er naast de toekomstige Reevesluis is, gaan we stuurboord uit het Reevediep op. Voor de eerste brug leggen we de mast plat die na de stadsbrug in Kampen weer omhoog gaat. In de sluis liggen we alleen. Het lijkt er op, in ieder geval deze dag, dat er meer boten vanaf de IJssel door de sluis gaan dan andersom. Het plan is om een haring te kopen en nuttigen op paling boot “Het Bottertje” aan de IJssel, maar die is tot onze teleurstelling dicht. We maken een ommetje door Kampen en varen daarna verder de IJssel af en terug naar Elburg. Onderweg nuttigen we nog een “broodje na de sluis” en drinken fris en bier.

Na de Roggebot wordt de Cobb aan dek gezet om de spekrollade te garen. In de haven besluiten we de rollade thuis te nuttigen, want er wordt regen voorspeld. We hebben het vandaag met het weer zeer getroffen. Het is een geslaagde dag.