Een nieuwe aanwinst…

Een motorboot is leuk, maar zeilen blijft trekken. Op zoek naar een 12 voets jol komen we midden juni in Groningen terecht. De prijs leek leuk, maar de boot is een opknapper. Die wordt het niet. De volgende dag op naar Bergschenhoek bij Rotterdam. Aan de Rotte in een fraai huis met grote tuin een mooie 12 voets jol in de garage. Bertus is meteen verliefd. Maar ja de prijs.. Toch maar doen. Maar we hebben geen trekhaak, dus een auto lenen. Dat hoeft niet. De verkoper: we komen hem brengen. Ze zijn eerder in Elburg geweest en willen graag bij het jachtcenter rondkijken. Dat slaan we niet af en de dinsdag erop zijn we een bootje op trailer rijker.
Offertes voor een trekhaak aangevraagd bij Zoet. Een vaste, een afneembare en een elektrische. We kregen een offerte voor een vaste en een afneembare, maar niet de elektrische.
Nog maar een offerte aangevraagd bij Paul, de buurman van Gerard. Die offreerde wel de elektrische. Afspraak gemaakt en op 19 juli zijn we ook een trekhaak rijker.
Zaterdag 24 juni, mooi weer, de jol met de kraan in het water. Instappen en roeien. Een tussenstop maken bij Gerrit en Liedy, waar Elvira bijna in het water viel. Nog niet helemaal gewend aan een wiebelig bootje.
Bij het uit het water halen gaat het mis, gelukkig niet heel erg, maar het zitplankje achter komt los. Het bootje blijf wel hangen gelukkig, dus niet al teveel schade. Bij Joost Deetman een kabelaring met leguaan besteld. Mooi geworden. Bootje is nu klaar voor het volgende tripje.