Eiland hoppen

Na anderhalve maand in de hal is het tijd voor een weekje relaxen. De voorgenomen werkzaamheden: potdeksel, dek antislip en stuurhut blijven even liggen. Dat komt later wel weer goed.. Bertus haalt het jolletje op en gaat zeilen op het Drontermeer. De volgende dag spreekt hij met Ton een sleepje af en die brengt hem naar de havenkom, waar hij het bootje verder kan optuigen en daarna weer zeilen. Aan het eind van de dag bergen we Kevin (het jolletje) weer op in de hal.
Elvira vaart met Edgar mee naar de vuilwaterpomp en een stukje de haven uit. Terug is de motor aan de kook en we worden door een passant gesleept naar de box.
Zondag 18 augustus brengt de Plakke familie Hugo voor zijn jaarlijkse logeerpartij en op maandag vertrekken we naar de Eekt (het vogeleiland). Die dag en de volgende ligt Hugo meer in het water, dan dat hij op de kant is. ’s Avonds na het eten spelen we iedere dag een spelletje Catan.
Dinsdagmiddag komt de Opperdan ook vanaf Keteleiland naar het vogeleiland en drinken we gezamenlijk een paar biertjes. Woensdagmiddag gaan we terug naar de haven van Elburg, want er wordt niet zulk mooi weer voorspeld. Veel wind, dus de zeillessen in het jolletje gaan niet door. Jammer!
In de haven brengen we nog een paar dagen aan boord door en dan wordt Hugo op zaterdag weer opgehaald. Wij blijven nog aan boord, want het weer wordt weer beter.

Woensdag 28 augustus varen we naar het Keteleiland. We slepen het jolletje mee. Dat gaat prima. Ook in de sluis gaat het uitstekend. We moeten wel even wachten en in die tijd trekken we de jol opzij. Na de sluis verlengen we de lijnen weer en slepen haar verder. Bij het afmeren gaat het wel fout. We moeten aardig wat manoeuvreren en vergeten dat het bootje erachter hangt. We horen een klap en zien dat er een lijn is geknapt.
De volgende dag heeft Jan Pol de lijn uit de schroef gehaald. Gelukkig geen schade. het touw zat los om de schroef. Later zien we dat er wel schade is aan het potdeksel. Er is een hele groef ontstaan, maar dat kunnen we wel weer repareren.
Het is erg gezellig op het eiland. Vakantiegangers Greet en Nollie zijn er hun laatste week en Jan en Dinie beginnen aan hun vakantie. Ook Rien en Diana zijn er en natuurlijk Gerrit en Ingela. We eten mosselen en gebakken vis. Heerlijk.
Bertus tuigt het jolletje op en gaat zeilen, daarna gaan we met ons tweeën en sparren met een laser, die we in het kruisrak steeds voorblijven. Vast een beginnende zeiler.
Vrijdag varen we weer terug richting Elburg en overnachten samen met de Opperdan op de Eekt (het vogeleiland). ’s Avonds BBQen we met ons vieren en drinken een biertje met Geerlof die ook weer op het eiland is. Zaterdag terug naar Elburg. Bertus brengt het jolletje naar Kaandorp en samen zetten we haar op de trailer en gaat ze de hal in.
We blijven nog aan boord, want het is mooi weer.
Dinsdag 17 september, op zijn verjaardag, hebben we afgesproken, om John uit te strooien. Daarna zouden we met Evert-Jan en Linda nog een paar dagen optrekken, maar dat feest gaat niet door. De koffiezetter doet vreemd, dus een nieuwe? Maar het blijkt niet aan de koffiezetter te liggen, maar aan de accu’s . Dus nieuwe accu’s besteld. Alleen een levertijd van 2 weken. Het voorgenomen tochtje gaat dus niet door. Volgend jaar nieuwe kansen.

Elvira stuurt een melding naar de gemeente. Onze achterpalen zijn slecht. We krijgen terug dat er een plan is, wat uitgevoerd zal worden. We zijn benieuwd.
Het visseizoen is begonnen en Bertus heeft draden gespannen zodat ze niet tussen de boten gaan vissen.