Oud- en nieuwjaars tochtje

De traditie van kerstavond bijeenkomst met kinderen, kleinkinderen en Ellen hebben we door Corona niet door laten gaan. Te groot gezelschap. Je mag met de Kerst maar 3 extra bezoekers ontvangen. Ons voornemen om dan met de kerst met de Belinga op pad te gaan richting Deventer hebben we gecanceld omdat de weersvoorspelling er niet goed uitzag en i.v.m. Corona alleen essentiële winkels open zijn. Op maandag 28 december worden boodschappen gedaan en dinsdag 29 december vertrekken we naar Keteleiland om daar oud- en nieuw te vieren. Voor vertrek heeft Bertus gebeld om een opening voor de sluizen (Reeve en Roggebot) aan te vragen. Dit moet minimaal 4 uur van te voren. We meren af in Kampen in de Buitenhaven. ‘s Middags bezoeken we Inge, Henri en Nora en bewonderen het kerstdorp in de vensterbank. Terug bij de Belinga drinken we nog een biertje bij Ellen. Daarna eten, spelletje, tv kijken en filmpje kijken en lekker slapen in een door wijnflessen met warm water opgewarmd bed.
Woensdag 30 december worden we op Keteleiland hartelijk ontvangen door opvarenden van de Opperdan, de Spes en de Vroege vogel. Ook ligt er een moterboot uit Lelystad van Chris en gezin en de Bud. Later heeft er nog een zeilboot afgemeerd.
Het weer is niet al te aantrekkelijk. Koud en af en toe nat, maar binnen doet de Webasto goed haar best. De eerste nacht doen we de kachel nog uit, maar de volgende 2 nachten laten we de Webasto haar werk doen en die houdt het binnen op 20 graden. De folie op de ramen doen ook hun werk. Daar hebben we minder condens, ook bij de afgedekte ramen aan de buitenkant. Toch is het ‘s morgens een heel werk om al de condens op te deppen. Een rondje lopen is nog wel mogelijk, maar wel de laarzen aan doen want af en toe is het soppen.
‘s Middags bij het nuttigen van een aantal drankjes worden we verwend met paling en andere lekkere hapjes. De volgende dag wordt ‘s morgens door de mannen het dak gerepareerd, wat door de storm was gaan lekken. ‘s Middags worden er oliebollen, appel- en ananasflappen gebakken en opgegeten. ‘s Avonds zitten we bij elkaar in het ruim van de Spes en wensen elkaar na twaalven een gelukkig en gezond 2021. Op 1 januari worden de sluizen niet bediend, dus blijven we die dag ook nog op Keteleiland om op 2 januari samen met de Opperdan richting Elburg te varen. Onderweg is het mistig en na de sluizen zien we niet zoals gebruikelijk de toren van Elburg om ons welkom te heten. Wel zien we Ton achter de sluis die met Martha en familie aan het varen is met zijn nieuwe boot.

Chris heeft met zijn drone mooie opnames gemaakt. Klik op de afbeeldingen om de opnames te zien.

Geef een reactie