Voorjaar 2021

Ook dit voorjaar hebben we nog te maken met corona. Een tocht Maas, Moezel, Rijn zit er ook dit jaar niet in. Reizen naar het buitenland is in ieder geval t/m half mei niet mogelijk. Alle grenzen zijn nog dicht en alleen met essentiële reizen, testen en quarantaine zijn die open. Dat gaan we dus niet doen. Ook wachten we nog op onze vaccinatie. We besluiten dat we in ieder geval in het voorjaar/zomer de wateren van Nederland gaan bevaren. Alle winkels en terrassen zijn ook nog dicht, dus naar een stadje varen heeft ook niet veel zin. In een haven met havengeld afmeren is alleen nodig als we water moeten tanken of boodschappen doen. Dus vooralsnog varen we heen en weer tussen Elburg en het Keteleiland, of voor anker in het IJsseloog.

Gerrit en Ingela sturen ons foto’s van het werk van een bever op het eiland.

De week voor Pasen wordt er mooi weer voorspeld, dus boodschappen doen, diesel tanken en dinsdag 30 maart op naar het Keteleiland. Het is nog geen 1 april, de sluis moet nog besproken worden. Op het Keteleiland is het heerlijk rustig. We hebben het rijk alleen. Woensdag komen Gerrit en Ingela ons gezelschap houden. Ze hebben een mooie loopplank, zodat Veer en ook zijzelf nu makkelijk van en aan boord kunnen komen. De vlindertuin heeft Gerrit omgeploegd en Ingela bloemen gezaaid. In de fruitboompjes komen al knoppen en ook de knotwilgen lopen uit. Ook de Mirabellen van Rob pronken met hun bloesem.

We overleggen of we nog langer blijven, maar het weer in het paasweekend ziet er niet florissant uit. Veel wind, koud en hagelbuien worden er voorspeld. We besluiten om donderdag of vrijdag naar Elburg te varen en de Pasen thuis te vieren. Het wordt donderdagmiddag. Wel blijven we donderdag avond en nacht ( avondklok) nog aan boord eten en slapen. Vrijdag in de loop van de dag pakken we onze spullen en keren huiswaarts. Dat is maar goed ook, want het wordt echt herfst de komende dagen.

Gerrit stuurt ons foto’s van het repareren van de beschoeiing, die met de kerstdagen, toen de Spes binnen in het haventje lag, door het schroefwater beschadigd was.

Ook de volgende tochtjes (mei, juni) gaan weer naar het Keteleiland. In het weekend liggen er meestal bekenden en door de week liggen we soms alleen, soms met een paar bootjes. De tijd besteden we aan het schuren, lakken en weer opnieuw schuren en lakken en …. van potdeksel en stuurhut. Ommetjes lopen, boekje lezen, filmpje kijken, bootje varen, bloemetjes water geven enz. Als het water ververst moet worden varen we naar Kampen en doen daar ook gelijk de boodschappen. Als we naar Elburg varen kan er gewassen worden. De corona vaccinaties ophalen en de voortgang van de afbraak van “t Blinde Peert bekijken.
Half juni wordt er gemaaid door de boer en zijn de velden met bloemen weer kaal. De bloesem van de fruitbomen worden vervangen door vruchtjes. De knotwilgen lopen uit
Eind juni wordt Bertus geopereerd aan zijn hand en zijn we een paar weken thuis. In Elburg is het heel druk met toeristen en we kunnen niet wachten om er weer met de Belinga vandoor te gaan. Op 2 juli gaan de hechtingen eruit en kunnen we weer op pad.

Geef een reactie